معرفی کتاب

معرفی کتاب عطش

کتاب پیرامون زندگینامه آیت الله قاضی (ره)

کتاب عطش شامل شرح احوال و زندگینامه عارف بی‌ بدیل و صاحب مقام تشرف، حضرت آیت الله سید علی قاضی (ره) و نیز دستورالعمل های اخلاقی و سیر و سلوکی او است، آن که کوهی بود از عظمت و مقام توحید؛ با تجدید نظر در متن کتاب و اضافات به همراه زندگینامه و خاطرات عرفانی استاد سید محمد حسن قاضی (ره).

معرفی کتاب عطش

کتاب عطش ناگفته هایی از سیر توحیدی «کامل عظیم» آیت الله سید علی قاضی طباطبایی (ره) است که با تجدید نظر و اضافات به همراه زندگینامه مختصر استاد سید محمد حسن قاضی طباطبایی توسط انتشارات موسسه فرهنگی و مطالعاتی شمس الشموس به چاپ رسیده است.

یادداشت:
نسخه اولیه کتاب با عنوان “صلح کل” در سال ۱۳۸۲ منتشر گردیده است.

قسمت هایی از متن کتاب عطش سید علی قاضی (ره)

قسمت هایی از متن کتاب عطش جهت مطالعه و آگاهی از محتوای این کتاب ارزشمند:

عاشق صادق نه تنها باید انس و آرامش و آبرو و اختیار خود را بذل کند بلکه باید خود را نیز بذل کند. و این جاست که با وجود خطر بزرگ و ترس زیاد به خدمت معشوق خود رسد، پس تو کجا و بدست آوردن این مراتب عالی پر بیم و دشوار کجا، هیهات! هیهات! گفتم: آری امر همین گونه است که گفته شد، اگر به من میل لازم و سخت داری!

و آیت الله قاضی به این زودی ها خسته نمی شود.
می گوید:
«هر چه بادا باد، در بحر جنون پا می زنم، امشب کشفی نصیبم شد شد، نشد نشد، امشب خوابی دیدم دیدم، ندیدم ندیدم، من کشف نمی خواهم تمام مدت این چهل سال آن هم برای زرق و برق و کشف و کرامتی چند، نه! من معرفت خودش را می خواهم، من خودش را می خواهم»
دوست ما را و همه نعمت فردوس شما را

نمونه داستان های آیت الله قاضی (ره) در کتاب عطش

برخی از داستان های آیت الله قاضی (ره) و نیز دستورالعمل های اخلاقی که در کتاب عطش بیان شده است در ادامه ارائه می شود.

سفارش آیت الله قاضی (ع) به خواندن نماز شب

علامه طباطبایی می گوید: هنگامی که در نجف اشرف به درس و بحث اشتغال داشتم ، یکی از روزها مرحوم میرزا علی قاضی به من برخورد کرد و بدون مقدمه گفت: (اگر طالب دنیایی، نماز شب بخوان و اگر طالب آخرتی، نماز شب بخوان!) و همین دیدار و گفت و گوی کوتاه منشا آشنایی من با استاد شد .

به قول حافظ شیرازی: ( دولت آن است که بی خون دل آید به کنار ) قبل از آنکه به محضر وی بار یابم، خود را از کتاب های فلسفی و معقول بی نیاز می دیدم و … ولی پس از بهره مند شدن از فیوضات ربانی این استاد بزرگوار، یکباره احساس کردم که گویا تا کنون از حکمت و فلسفه چیزی عایدم نشده است.

اهمیت حدیث عنوان بصری در کلام سید علی قاضی طباطبایی (ره)

آیت الله سید محمد حسین حسینی تهرانی می فرماید:
حضرت آقای قاضی برای گذشتن از نفس اماره و خواهش های مادی و طبعی و شهوی و غضبی که غالبا از کینه و حرص و شهوت و غضب و زیاده روی در تلذّذات بر می خیزد، روایت عنوان بصری را دستور می دادند به شاگردان و تلامذه و مریدان سیر و سلوک الی الله تا آن را بنویسند و بدان عمل کنند؛ یعنی، یک دستور اساسی و مهم عمل طبق مضمون این روایت بود و علاوه بر این می فرموده‌اند باید آن را در جیب خود داشته باشند و هفته‌ای یکی دو بار  آن را مطالعه نمایند.

بررسی

امتیاز

کتاب عطش شامل شرح احوال و زندگینامه عارف بی‌ بدیل و صاحب مقام تشرف، حضرت آیت الله سید علی قاضی (ره)

User Rating: ۴.۷۳ ( ۲ votes)

تیم تحریریه دلدادگان

این مقاله توسط اعضای تیم تحریریه دلدادگان منتشر شده است. در سایت مذهبی دلدادگان تلاش می‌کنیم تا انواع موضوعات اسلامی و مذهبی و مطالب آموزنده و جالب دینی را به شما ارائه دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا